Po zhruba hodině testování a rýpání se v systému mi testovací Crossbow ROM pro Universala přijde velice rychlá a mám z ní dobrý pocit (
je pravda, že ještě pořádně neopadlo první nadšení). Rychlost bych srovnal s asi nejlepší WM5.0 ROM (
ano, ta od I-Mate s AKU 3.2). Stěžovat si nemohu ani na stabilitu, která se zatím jeví jako velice dobrá (
nezkoušel jsem ale ještě instalovat aplikace, které běžně používám).
Podle uživatelů z Xda-Devu s touto ROM nefunguje UMTS (
nemám možnost vyzkoušet, ale až budou pokryty signálem i vesnice, tak...
).
Oprava: UMTS funguje

. V Nastavení je konečně možné standardně předefinovat i funkci tlačítka Backlight (
to se žárovkou).
(
Teď se dívám, že v rootu je adresář Storage, a v něm jsou všechny mé soubory, které jsem měl dříve v Ext_ROM). V ROMce jsou také obsaženy programy jako New Menu for WM5 nebo PHM TrayLaunch, je tedy jasné, že se nejedná o úplně oficiální ROM, resp že do ní už zasahoval některý z uživatelů XdaDevu.
Synchronizace přes USB kabel (přes BT jsem zatím nezkoušel) funguje výborně, pouze je potřeba na PC mít ActiveSync verze 4.5(beta).
Po prvním spuštění systému (
start probíhá cca 45 sekund) bylo v Universalu cca 38MB volné uživatelské paměti (
na screenu je méně, jelikož jsem instaloval Total Commander...) a 27MB volné RAM.
Další poznatky budu průběžně doplňovat...
Video
(
Video je pořízené ihned po startu systému, žádné aplikace ani nabídky proto nejsou načteny v RAMce. Omluvte horší kvalitu videa, neměl jsem po ruce stativ)
Screenshoty ze systemu
Klikněte na zmenšeninu pro zobrazení plné velikosti obrázku
Fotografie